Baner
Baner
Baner
Baner
Kurtalj Vinarija, Jastrebarsko, Plešivica
Gost » 5 - Srp 16, 2011

Vinarstvo Gospodarstvo Kurtalj-Jastrebarsko (Plešivica)

Zapadno od Zagreba, 40 km, na pola puta između Jastrebarskog i Samobora, svojom ljepotom i posebnošću, kako krajolikom tako i domaćim delikatesama, oduševljava gotovo uvijek osunčana Plešivica. Nadaleko je poznata po svojim amfiteatrima, gdje se stoljećima uzgaja vinova loza i proizvodi izvrsno vino. Teško je reći kad je Plešivica najljepša. Podjednako otkriva svoje čari u svim godišnjim dobima, bilo zimi bijelo snježnim pokrivačem, u proljeće, buđenjem života na padinama, ljeti tamnozelenom bojom lišća vinove loze ili u jesen čitavim spektrom boja, raznim nijansama žute, smeđe, crvenkaste.

U umilnosti i ljepoti Plešivičkog kraja, nalazi se obiteljsko gospodarstvo Kurtalj. Obitelj Kurtalj među starijim je obiteljima u Plešivici i tradicionalno se bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Vina Kurtalj proizvode se na 3ha samostalno zasađenih i suvremeno uređenih vinograda koji se nalaze na najsunčanijim položajima podregije Plešivica: Hrvojka, Stošinec i Veselnica. Tijekom proteklih petnaestak godina vinogradi su obnavljani i tehnološki unapređivani. Na spomenutim lokacijama obrađuje se oko 16 000 trsova kvalitetnih sorti vina kao što su Graševina, Zeleni silvanac, Rajnski rizling, Sivi pinot, Portugizac, Crni Pinot, te kupaže sa starim sortama, koje su tradicija plešivičkog...


Videooglasi.eu koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web portala videooglasi.eu slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na "Slažem se". Za detaljnija pravila o koristenju kolacica procitajte ovdje pravila koristenja.